Home / Cukroví / Pařížské oříšky
15 Leden, 2015

Pařížské oříšky

Posted in : Cukroví on by : admin
Štítky:

500 g mletých vlašských ořechů

500 g moučkového cukru

Čokoládová poleva

Na krém:

1 kelímek smetany na šlehání

4 tyčinky ledových kaštanů

3 vejce

150 g krupicového cukru

1 vanilkový cukr

500 g másla

Postup:

Smícháme mleté ořechy, cukr, bílky a necháme 12 hodin odležet. Směs nahřejeme ve vodní lázni, aby zhoustla. Poté ji přendáme do cukrářského sáčku a na plechy s pečícím papírem a nastříkáme 6 cm dlouhé čáry. Pečeme do růžova při 160°C. necháme vystydnout a studené ozdobíme krémem a přelijeme čokoládovou polevou. Na krém svaříme smetanu s pokrájenými kaštany do hladka a necháme vychladnout. V páře ušleháme vejce s oběma cukry. Dvě másla našleháme a přidáme k nim vaječnou i šlehačkovou směs a umícháme do krému.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>