15 Leden, 2015
Pařížské oříšky

500 g mletých vlašských ořechů
500 g moučkového cukru
Čokoládová poleva
Na krém:
1 kelímek smetany na šlehání
4 tyčinky ledových kaštanů
3 vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
500 g másla
Postup:
Smícháme mleté ořechy, cukr, bílky a necháme 12 hodin odležet. Směs nahřejeme ve vodní lázni, aby zhoustla. Poté ji přendáme do cukrářského sáčku a na plechy s pečícím papírem a nastříkáme 6 cm dlouhé čáry. Pečeme do růžova při 160°C. necháme vystydnout a studené ozdobíme krémem a přelijeme čokoládovou polevou. Na krém svaříme smetanu s pokrájenými kaštany do hladka a necháme vychladnout. V páře ušleháme vejce s oběma cukry. Dvě másla našleháme a přidáme k nim vaječnou i šlehačkovou směs a umícháme do krému.